OTOYOL HABER
Kış aylarındaki elverişsiz hava koşulları sebebiyle yol bakım ve onarım çalışmaları yaz aylarında yapılmakta, bu sayede hem görevlilerin daha rahat çalışabilmesi sağlanmakta hem de çalışmalar daha kısa sürede halledilebilmektedir. Yağışlı havalarda artan trafik yoğunluğunun ve beraberindeki olası kaza durumunun trafiği ağırlaştırma ihtimali düşünüldüğünde, zorunlu haller dışında kış aylarında çalışma yapmamak daha uygun görülen bir uygulamadır. Yaz ayları, tatil sezonunun açılmış olması ve okulların kapanmasıyla yaşanan trafik rahatlığı sebebiyle yol bakım ve onarım çalışmaları için en ideal zaman aralığıdır.
Çalışmaların başlamasıyla birlikte söz konusu rota ulaşıma belirli saatlerde veya şeritlerde kapatılmakta, aynı güzergah için alternatif yollar belirlenmektedir. Trafik levhaları, VMS’ler (Değişken mesaj ve trafik işaretleri) ve uyarıcılarla birlikte sürücüler kapalı olan yollar ve bu yollardaki trafik yoğunluğu konusunda uyarılmaktadır. Teknolojinin yaşamımıza bu denli yerleşmesiyle birlikte tüm otoyol, köprü, cadde ve sokaklarda trafik, kaza, yol durumu gibi veriler artık anlık olarak uygulamalar üzerinden de takip edilmektedir.
Belediyeler, kendilerine bağlı bulunan ilçelerdeki meydan, köprü, alt geçit, üst geçit, kavşak ve köprüyol gibi alanlardaki asfaltlama, güçlendirme, yeniden yapma ve sathi kaplama gibi bakım ve onarımlardan sorumludur. Bu çalışmaların zamanında, alanında uzman kişilerin yönetiminde ve doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi trafik kazası riskini azaltırken aynı zamanda da yayaların konforu ve emniyeti için gereklidir.
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde 900 Gün Sürecek Bakım Çalışması başladı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde 22 Ağustos itibariyle başlatılan ve 900 gün sürmesi öngörülen bakım çalışmaları, ulaşımın aksamaması için ayda 5 gece olmak üzere toplamda 75 gece mesaisiyle tamamlanacak. Gerekli görüldüğü takdirde, önlemler alınmak koşulu ile yalnızca tek şeridin trafiğe kapatılacağı, İstanbul trafiğinin yoğunluğunun büyük ölçüde yaşandığı ve günde ortalama 240 bin aracın geçtiği köprünün ulaşıma tamamen kapatılmayacağı bildirildi. 2013 yılında Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinin Büyük Onarım ve Yapısal Güçlendirilmesi İnşaat İşleri projesi kapsamında fark edilen ve ciddi hasar gördüğü tespit edilen askı halatlarının değişim ve bakımının 7 Şubat 2024’te tamamlanması planlanıyor.